Будівництво будинку жирафів і гепардів у Харкові заморозили (ФОТО)

14.07.2014 10:11 Суспільство
Фото Ірини Гудзь Фото Ірини Гудзь

На початку 2014 року будівництво через припинення фінансування зупинилося. Про це сьогодні розповів директор Харківського зоопарку Олексій Григор'єв.

- Все капітальне будівництво зараз заморожено, - сказав Олексій Григор'єв. - Справа у тому, що місто має гроші на ці роботи, але остаточне рішення приймає міністерство фінансів, якому підпорядковується казначейство.

Так виглядає будинок жирафів сьогодні

Щоб завершити будинок жирафів потрібно ще 2,5 млн грн. Крім того, зоопарк досі не розрахувався за вже виконані роботи. Зокрема, 900 тис.грн не доплатили будівельникам за будинок жирафів і 800 тис.грн — за будинок гепардів.

- Далі будувати нічого не будуть доти, доки ми принаймні не віддамо старі борги, - пояснив директор.

У той же час Олексій Григор'єв запевняє, гроші на корм тваринам таки виділяють. Також казначейство у повному обсязі пропустило гроші на оплату комунальних платежів.

- Ми мали заборгованість за опалення за минулий рік на суму більше 600 тис.грн. Зараз ці платежі пропустили. Ми повністю погасили заборгованість перед тепловими мережами, обленерго, Харківгазом.

Потреби приносити харчі для тварин вже немає. Найкраще, що зараз можуть зробити всі небайдужі до долі зоопарку — це відвідати його.

- Найкраща допомога зараз — це прийти до зоопарку. Людина купить квиток і цим вже допоможе. За ці кошти можна купити корм, можна відремонтувати клітки, водопровід тощо, - сказав Олексій Григор'єв.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта