Через негоду на Харківщині 15 населених пунктів залишилися без світла: роботи тривають

09.07.2023 12:14 Суспільство
Фото: ДСНС України у Харківській області Фото: ДСНС України у Харківській області

Через складні погодні умови низка населених пунктів Харківської області залишилася без світла. Наразі триває ліквідація наслідків негоди, а електропостачання планується відновити найближчим часом.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на керівника пресслужби АТ «Харківобленерго» Володимира Скічка.

Станом на ранок 9 липня в Харківській області знеструмлено 15 населених пунктів. Зокрема, в Чугуївському та Харківському районах, а також у Краснокутській громаді.

Низка відключень пройшла і в місті Харків, де унаслідок негоди на повітряні лінії електропередач попадали гілки та дерева. Роботи з відновлення почалися ввечері 9 липня і тривають дотепер. Як зазначили в пресслужбі, заживити усіх споживачів планують до 21:00. Роботи, зокрема, проходять по вулиці Ковтуна.

За даними рятувальників, за минулу добу вони 35 разів залучались для надання допомоги населенню та комунальним службам у розпилюванні та прибиранні повалених дерев з проїзних частин, машин та інших об’єктів. У роботах брали участь більше 170 людей та 35 одиниць техніки. Загалом з проїзних шляхів та житлових кварталів удалося прибрати близько 40 повалених дерев і великих гілок.

Харків, повалені дерева

Дснс прибирають дерева з проїзних шляхів

Нагадаємо, 9 липня на Харківщині буде хмарно з проясненнями. Вдень варто очікувати місцями короткочасний дощ, проте вночі дощ посилиться та буде гроза.

Нагадаємо також, у місті Харків до 30 вересня заборонять рух транспорту на бульварі Юр’єва від проспекту Петра Григоренка до вулиці Харківських Дивізій.

Більше новин про події у Харківській області читайте на нашому сайті.

Автор: Владислава Ткаченко