Через негоду на Харківщині можуть зупинити рух вантажівок

14.12.2023 15:08 Суспільство
На дорогах Харківщини працює спецтехніка / фото Служби відновлення та розвитку На дорогах Харківщини працює спецтехніка / фото Служби відновлення та розвитку

Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Харківській області 14 грудня може зупинити рух вантажівок через ускладнення погодних умов.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на Службу відновлення та розвитку інфраструктури в Харківській області.

Як повідомляють дорожники, з Полтавської області на Харківщину суне потужний крижаний дощ, який вже спровокував утворення сильної ожеледиці. 

«Зважаючи на інтенсивність опадів, пік яких чекають сьогодні ввечері, зараз уся наявна техніка виведена на дороги, покриття безупинно обробляється протиожеледними матеріалами. Втім, у разі погіршення ситуації, рух може бути зупинено будь-якої миті», – йдеться у повідомленні. 

Як наголосив начальник ХОВА Олег Синєгубов, дорожні служби працюють у посиленому режимі, аби запобігти зупинкам руху та надзвичайним ситуаціям на автошляхах. 

«Усього протягом доби на дорогах державного та місцевого значення працювали більше 160 одиниць техніки. Дорожні служби закликають водіїв: не перешкоджати роботі спецтехніки, бути уважними за кермом, дотримуватися правил дорожнього руху та обирати безпечний швидкісний режим», – сказав Олег Синєгубов.

Водіїв просять за можливості утриматися від поїздок, а водіїв вантажівок заздалегідь зупинитися на спеціально обладнаних майданчиках та перечекати кілька годин. 

Нагадаємо, на дорогах Харківської області через негоду застрягли три автівки, серед яких карета швидкої допомоги. Окрім того, тисячі людей залишаються без електропостачання.

Автор: Галина Гришко