Через борги не працює транспорт у Харкові

15.08.2016 06:33 Суспільство
Фото: kharkov.comments.ua Фото: kharkov.comments.ua
У Харкові не працюють 5 трамвайних маршрутів через відключення електроенергії на підстанціях.

Зокрема не вийшли на свої маршрути трамваї № 1, 3, 7, 12, 20. Зупинився транспорт 14 серпня, він не працює і досі.

"Це сталося через відключення трьох тягових підстанцій КП «Міськелектротранссервіс» підприємством «Харківобленерго», яке забезпечує електрикою харківський електротранспорт", - повідомили на сайті Харківської мерії.  Як розповів заступник міського голови з питань інфраструктури Євген Водовозов, відключення відбулося о 2:30 ночі. Причина - несплата за електроенергію.

- Ми постійно зверталися до керівництва країни з питання компенсації за перевезення пільгового контингенту населення. У цьому році, вперше за багато років, держава не виділила ні копійки. Також відзначу, що ця компенсація ніколи не приходила в місто «живими» грошима, це завжди були клірингові заліки з електроенергії. Комерційна позиція компанії «Харківобленерго» абсолютно неприйнятна з точки зору соціальної, бо підприємство бере в заручники не тільки мерію, але і харків'ян, прекрасно розуміючи корінь проблеми. Ми сподіваємося на розумний підхід «Обленерго» до вирішення цього питання і відновлення подачі електроенергії на дані підстанції найближчим часом. Шантажувати місто себе не дозволить, і ми вважаємо неприйнятним таке ставлення питання, коли вина не лежить на міській владі. Прикладом є Харківський метрополітен, якому після зміни в законодавстві місто саме компенсувало кошти за пільговий проїзд з міського бюджету, - зазначив Євген Водовозов.

Міська влада збирається підготувати чергове звернення до Кабінету Міністрів щодо якнайшвидшої виплати компенсації за проїзд пільгового контингенту населення, щоб вирішити питання з оплатою за постачання електроенергії підприємству «Харківобленерго».

Максим Грек

Автор: Администратор сайта