Через спалах АЧС на Харківщині обстежено майже сто тисяч домоволодінь

13.10.2016 07:56 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
На даний момент джерело виникнення цього захворювання в Чугуївському районі з'ясовує поліція.

12 жовтня в ході обласного науково-практичного семінару заступники голів райдержадміністрацій, представники сільських та селищних рад, територіальних органів Держпродспоживслужби, ветеринарні лікарі та науковці обговорили заходи, що спрямовані на ліквідацію збудника африканської чуми свиней на території Дергачівського, Харківського та Чугуївського районів. Окрім того, порушувалися питання щодо вакцинації свиней та компенсації за ліквідоване поголів’я.

За словами заступника голови ХОДА Марка Беккера, спалах африканської чуми в селі Малинівка Чугуївського району стався саме через незнання місцевого населення, через ігнорування людьми мінімальних правил утримання худоби, через безконтрольне переміщення як свинопоголів'я, так і продукції рослинництва з найближчих до спалахів АЧС зон.

Він також зазначив, що на даний момент джерело виникнення цього захворювання в Чугуївському районі з'ясовує поліція.

За його інформацією, в селі Малинівка під час обходу було перевірено 1670 дворів, у яких вилучено та ліквідовано 24 тварини.

На сьогоднішній день в 20-кілометровій зоні нагляду по тих районах, де була виявлена АЧС, знаходяться 7 районів та 2 міста. 166 населених пунктів було оздоровлено, було обстежено 89 тисяч домоволодінь і виявлено 6 тисяч 174 одиниці поголів'я свиней.

Микола Мельник

Автор: Менеджер сайта