Чоловік отруївся пестицидами на Харківщині - коментар спеціаліста (ВІДЕО)

12.07.2016 11:20 Суспільство
Фото із соцмереж Фото із соцмереж
Житель Борової поширив у соцмережах відео, де ввечері, рухаючись в напрямку села Новоплатонівка, потрапив у хмарину дивного туману який вкривав дорогу і поле.

Спочатку він не надав цьому значення,та згодом почав задихатись та відчув, що зараз знепритомніє. 
 Попереду він бачив авто, що розпилювало пестициди прямо з асфальту, та коли дістав телефон та почав знімати, техніка швидко зникла. 

Відео можна переглянути за посиланням: https://vk.com/video-102991406_456239044

Після звернення до медиків отримав допомогу й дізнався, що його випадок не поодинокий.

У Борівському управлінні Держпродспоживслужби про цей випадок нічого не знають. Розповіли, що якщо б до них надходили такі скарги, то обов'язково фіксували та перевіряли  роботу агропромислових фірм.

До речі, щоб обробляти поля пестицидами, фірми мають дотримуватися санітарних норм.

Екс-тренер Металіста розповів про продовження кар'єри


- Обробляти можна ділянку, яка знаходиться від населеного пункту за 300-500 метрів, -  розповіла спеціаліст Борівського управління Держпродспоживслужби Наталія Кулик. - Всі роботи з пестицидами слід проводити в ранні ранкові (до 10) і вечірні години при мінімальних висхідних повітряних потоках. Як виняток допускається проведення обробок у денні години у похмурі і прохолодні дні з температурою навколишнього повітря нижче +10 градусів.

Коли місцеве управління Держпродспоживслужби зв'язвалося із власником цієї земельної ділянки, то аграрій розповів, що обробляв поле у дозволений вечірній час безпечним біо-препаратом, який не міг викликати отруєння.

Олександр Ушаков

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта