Чи буде у Харківській області обов’язкова евакуація

11.08.2022 16:57 Суспільство
Фото: Східний Варіант Фото: Східний Варіант
Віцепрем’єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук розповіла про можливість поширення обов’язкової евакуації на інші області, окрім Донецької. Серед зазначених регіонів опинилася і Харківська область.

Про це вона розповіла сьогодні, 11 серпня, під час прес-брифінгу

  • Нагадаємо, що Кабінет Міністрів України запровадив обов’язкову евакуацію мешканців неокупованих районів Донецької області перед початком опалювального сезону. Рішення було прийняте через загрозу, що в холодний період мешканці регіону залишаться без опалювання, газу і електрики.

«Обов'язкова евакуація з Донецької області вона вперше і поки що єдина. Але наші прогнози і аналіз вказують на те, що вона буде продовжуватися і в інших регіонах», – розповіла віцепрем'єр-міністр з питань реінтеграції Ірина Верещук.

Вона додала, що наразі ситуація погіршується, а з настанням осінньо-зимового опалювального періоду фактично точно погіршиться, і надання тепла через тепломережі буде значно ускладнене.

«Ми розуміємо, що робить ворог, і прогнозуємо, що він намагається вивести з ладу ті джерела постачання енергії, які є вкрай необхідними і є критичними для міст і регіонів. Саме вони будуть, імовірно, об’єктами їхніх атак. Ми розуміємо, що не всі з них удасться відремонтувати. І розуміємо, що частина міст і сіл Запорізької, Херсонської, Харківської областей може опинитися без засобів до життя: опалення, що найголовніше, і без світла», – інформує Ірина Верещук.

Віцепрем'єр-міністр розповіла, що ті мережі, які є, – не витримають навантаження. Верещук підкреслила, що зазначений варіант подій уже прогнозується, саме тому вона закликає людей заздалегідь подбати про свою безпеку.

Автор: Юлія Гнатченко