Циклон на Харківщині: що відбувається на дорогах області

05.02.2020 10:15 Суспільство
Фото: kh.ukravtodor.gov.ua Фото: kh.ukravtodor.gov.ua
Дорожники повідомляють, що інтенсивність циклону змінилася.

5 лютого 2020 року Харківська область перебуває під впливом циклону, який зайшов близько 23-ї години 4 лютого. Розпочалися опади у вигляді слабкого снігу, місцями мокрого снігу в північно-західних районах області, з подальшим просуванням на південний схід, а саме: в Краснокутському, Богодухівському, Золочівському, Дергачівському та Харківському районах. Поступово до 8-ї години 5 лютого опади розповсюдилися на території майже всієї області і на цей час не припиняються. Температура повітря коливається від +1°С до -1°С. Швидкість вітру в середньому по області 3-5 м/с, місцями пориви до 15 м/с.

Зараз на державних дорогах області працює 130 одиниць спецтехніки, задіяно 170 робітників. Як зазначають у САД у Харківській області, робота спрямована на очищення проїзної частини та ліквідації ожеледиці на дорогах. Протягом доби на обробку покриття дорожники використали 780 м3 піщано-соляної суміші та 98 т технічної солі.

За прогнозом синоптиків, циклон почне виходити з області близько 23-ї години. Дорожники просять водії вантажівок по можливості обмежити пересування автомобільними дорогами у період негоди та зачекати на майданчиках для відстою великовагового транспорту.

6 лютого таких істотних опадів уже не очікується. У ніч з 5 на 6 лютого температура повітря поступово знижуватиметься до -7°С.


 При Службі автомобільних доріг створено графік цілодобового чергування дорожників та спеціальної техніки на автомобільних дорогах Харківщини. У разі виникнення надзвичайної ситуації телефонуйте за номером диспетчера 336-77-00


Читайте також: Андрій Пеньков: Рентген чистий, кров у нормі, а в людини пневмонія - ВІДЕО

Автор: Андрій Соха