Даруємо тепло наших сердець: київстарівці влаштували дітям новорічну казку (ФОТО)

25.12.2015 16:20 Суспільство
Фото Ірини Гудзь Фото Ірини Гудзь
25 грудня волонтери – співробітники «Київстар» відвідали вихованців Шевченківського будинку-інтернату для дітей з особливими потребами.

Волонтери компанії зібрали для підшефних дітей розвиваючі ігри, набори для творчості та рукоділля, солодкі подарунки та іграшки, а також провели майстер-клас із вишивання бісером.

У Шевченківському будинку-інтернаті (смт Шевченкове) мешкають більше 100 дітей: 42 – дитячого відділення, і 63 – молодіжного. Усі вихованці закладу мають другу групу інвалідності. Однак попри проблеми зі здоров’ям подопічних співробітники інтернату всіляко намагаються створити для дітей такі умови, щоб їх життя не відрізнялося від життя хлопчиків і дівчаток, яких виховують у родинах. Допомагають у цьому і добрі друзі, які багато років підтримують і фінансово, і морально.

Уже близько десятиріччя Шевченківському дитячому будинку-інтернату надає підтримку компанія «Київстар». Цього року напередодні новорічних свят кожний вихованець закладу отримав від мобільного оператора подарунки, укомплектовані солодощами, футбольними м’ячами, а також набори для вишивання бісером. Адже мешканці закладу дуже вже полюбляють творити красиві вироби своїми руками, - вишивати, плести з бісеру. Подаровані набори стали дітям у пригоді під час майстер-класу, який провели спеціалісти, запрошені до інтернату також співробітниками «Київстар». Щороку співробітники компанії самостійно збирають дітям підшефних закладів подарунки, а згодом особисто привозять їх у заклади, організовують душевні свята і дарують підшефним тепло своїх сердець та дружнє спілкування й увагу.

 

– Волонтери-співробітники «Київстар» кожного року напередодні Нового року беруть активну участь у благодійній ініціативі компанії. Ми з колегами у грудні збираємо подарунки для діток із підшефних інтернатів. Цього року збирали набори для творчості: канву, нитки для вишивання. Також вирішили влаштувати для дітей майстер-клас із рукоділля. Ми знаємо, що вони це люблять, а тому їм має сподобатися, – сказав один із волонтерів, менеджер ціннісної пропозиції компанії «Київстар» Роман Нежальський.

Вихованці Шевченківського будинку-інтернату також не залишили своїх гостей без подарунків. Діти підготували новорічний концерт з піснями, танцями, іграми, хороводами та невеликим спектаклем. На свято завітали Дід

Мороз зі Снігуронькою, казкові звірі, а на додачу всі могли помилуватися величезною ялинкою, прикрашеною сотнями вогників.

– Наш дитячий заклад існує 40 років. Уже 10 років ми дружимо з «Київстар» та щороку з величезним нетерпінням очікуємо зустрічі з волонтерами компанії. Наші вихованці з такого приводу спеціально підготували концерт для київстарівців, – розповів директор Шевченківського дитячого будинку-інтернату Віталій Лахно. – Попри те, що наші діти – це діти з особливими потребами, вони дуже талановиті. Протягом останніх 20 років активно займаються вишиванням, зокрема, бісером. У нас є музей з роботами дітей. Тому майстер-клас, який підготувала для нас компанія, є дуже хорошим подарунком.

 

Компанія «Київстар» з 2004 року надає підтримку інтернатам і будинкам сімейного типу по всій Україні. Щороку близько 3000 хлопчиків і дівчаток з підшефних закладів отримують подарунки від мобільного оператора. Перелік подарунків з року в рік змінюється залежно від поточних проблем дітей.

– Нас об’єднує глибока впевненість у тому, що турбота змінює світ на краще. Головне – подарувати радість дітям, позбавленим батьківської опіки. Багато наших співробітників з різних регіонів країни збирають подарунки: книги, розвивальні ігри, набори для рукоділля та м’які іграшки. Ми також організовуємо спектаклі та майстер-класи, аби подарувати дітям справжнє свято новорічної казки, – сказала менеджер із зв’язків з громадськістю в центральному регіоні «Київстар» Наталія Дадівєріна.

У 2015 році подарунки від співробітників компанії отримали підопічні 11 інтернатів і будинків сімейного типу по всій Україні: Вінницького обласного спеціалізованого будинку дитини, Жовківської спеціальної школи-інтернату І–ІІІ ступенів, «Карітас Дубно» (Мирощанського дитячого будинку-інтернату та напівсироти з міста Дубно Рівненської області), Черкаського обласного дитячого будинку, Шевченківського будинку-інтернату (смт Шевченкове Харківської області), Васильківської школи-інтернату, школи-інтернату № 97 для дітей з вадами слуху (Одеса), об’єднання шести дитячих будинків сімейного типу «ДніпроКідз» (Дніпропетровськ), Запорізької загальноосвітньої школи-інтернату «Світанок», Кіровоградської спеціалізованої школи-інтернату № 1, Криворізької школи-інтернату № 1, дитячого будинку «Центр опіки» (Маріуполь).

Кіра Малєжик

Автор: Администратор сайта