Де проводили відпустки українці в першій половині літа?

18.07.2017 12:25 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
Літо у розпалі! Поки українці ще продовжують бронювати місця відпочинку, найбільші агентства країни вже підбивають проміжні підсумки туристичного сезону 2017.

Більше половини опитаних респондентів заявили, що цього року обирали бюджетні курорти всередині країни. Традиційно, найбільшу кількість туристів на відпочинок на морі в Україні приймають Одеса (20 %) та Затока (25 %), не відстає за популярністю Залізний Порт (16 %) та Бердянськ (14 %).

Також з початку року зріс попит на відпочинок в горах. Близько 20 % опитаних жителів країни для літніх відпусток обирали місця в Закарпатті: Буковелі, Яремчі, Східниці та Драгобраті тощо.

Окрім цього, експерти відмічають зростання популярності заміського відпочинку. До прикладу, готелі під Києвом практично заброньовані на усі вікенди до кінця літа. А окремі котеджи та SPA-центри за містом резервуються й до початку осені.
Щодо закордонного туризму, найбільше українців цього року зустріла Туреччина (50 %), дещо менше – Єгипет (20 %) через високий температурний режим.
Введення безвізового режиму привернуло увагу туристів й до подорожей по Європі. Так, найбільшим попитом користувалися бюджетні курорти на березі Чорного моря - в Болгарії та Чорногорії. Менше українців цього сезону відвідало Іспанію, Італію та Грецію, адже загальна вартість відпочинку тут залишається значною, навіть без необхідності оформлення візи.
Як стверджують експерти платформи розпродажів та знижок Скидочник, з початку літа значно зросла популярність недорогих автобусних турів в Угорщину, Чехію, Австрію та Польщу з відвідуванням декількох європейських міст.

Вже сьогодні експерти туристичної сфери називають сезон 2017 досить вдалим, адже кількість відпочиваючих значно зросла за всіма ключовими напрямками. 70 % опитаних українців вже або найближчим часом відвідають головні курорти країни та зарубіжжя, і лише 30 % - зовсім не планують цього сезону подорожувати.

Автор: Администратор сайта