Дефіцит води загрожує Харківщині

02.11.2015 12:53 Суспільство
Фото із сосмережі Фото із сосмережі
У Департаменті екології та природних ресурсів ХОДА повідомили, що через малу кількість опадів рівень води в річках і водоймах області знизився.

Про погрози, які несе маловоддя, говорили на засіданні Міжвідомчої комісії з питань підготовки водогосподарського комплексу до роботи в осінньо-зимовий період 2015-2016 років в умовах низької водності в басейнах річок Сіверського Дінця, Дніпра та Приазов'я в межах Харківської, Донецької та Луганської областей.

Нинішній 2015 рік був дуже маловодним. Літо й осінь пройшли практично без опадів. Тому рівень води в річках і водоймах Харківської області знизився. Це позначилося на роботі деяких підприємств регіону. Наприклад, ГПУ «Шебелинкагазвидобування» довелося на цілий метр збільшити глибину свердловини, з якої добувають воду для потреб виробництва, - розповіли в Департаменті екології та природних ресурсів ХОДА.

У  ситуації, що склалася, маловоддя більше загрожує регіонам, які знаходяться нижче за течією Сіверського Дінця, - Донецькій та Луганській областях. Наразі КП «Харківводоканал» здійснює скиди з Печенізького водосховища з урахуванням підтримки водності річки, - повідомляє сайт ХОДА.

У департаменті повідомляють, що якщо не буде дощів, - а синоптики найближчим часом не прогнозують опадів, - рівень води у водосховищі знизиться, і це може позначитися на водопостачанні Харкова.

Роман Шупенко

Автор: Администратор сайта