Депутати передивилися медичні витрати регіону

28.05.2019 18:29 Суспільство
Фото: bilyayivka.city Фото: bilyayivka.city
На капітальний ремонт закладів охорони здоров’я пропонується направити понад 7 мільйонів гривень та понад 11 мільйонів гривень на придбання обладнання.

Необхідність передивитися медичні витрати регіону 28 травня обговорювали члени постійної комісії Харківської обласної ради з питань бюджету. Депутати розглянули зміни, які планується внести на пленарному засіданні ХХ сесії до бюджету поточного року. Повідомляє прес-служба облради.

Зокрема, пропонується збільшити обсяг медичної субвенції з державного бюджету обласному бюджету на суму 258,1 тисячі гривень для реалізації програми «Спеціалізована стаціонарна медична допомога населенню», направити на капітальний ремонт закладів охорони здоров’я області 7 мільйонів 319 тисяч гривень та 11 мільйонів 538,5 тисячі гривень для придбання ангіографічного обладнання.

Також за рахунок залишків коштів обласного бюджету та субвенцій з державного бюджету, що склалися на початок року, збільшуються асигнування на галузь охорони здоров’я на суму 3 мільйони 345 тисяч гривень.
Також під час засідання комісії порушувалося й питання будівництва нових амбулаторій загальної практики сімейної медицини у районах області. За словами директора Департаменту фінансів ХОДА Сергія Овсяннікова, обсяг субвенції місцевим бюджетам на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості зростає на 4 мільйони 392 тисячі 309 гривень. Так, на будівництво амбулаторії у Валківському районі передбачено збільшення асигнування на 1 мільйон 710 тисяч гривень, у Зачепилівському районі – на 2 мільйони 250 тисяч гривень, у Куп’янському — на 432 тисячі 309 гривень.

У ході обговорення голова Харківської облради Сергій Чернов поставив запитання щодо виконання плану будівництва амбулаторій цього року у повному обсязі. За словами директора Департаменту капітального будівництва ХОДА Сергія Жукова, є вірогідність, що будівництво усіх запланованих 30 амбулаторій буде завершено до кінця 2019 року. Він повідомив, що на кожну амбулаторію виділено по 6,5 мільйона гривень державних коштів, але завершення будівництва залежить від співфінансування на місцях.

Читайте також: Ремонт у школах та лікарнях: які райони можуть отримати державні гроші

Андрій Соха