Держпром знову без світла: знеструмлено кілька під’їздів

16.11.2018 16:46 Суспільство
Фото: advisor.travel Фото: advisor.travel
У трьох під'їздах Будинку Державної промисловості немає світла.

Вчора, 15 листопада, втретє, менше ніж за місяць, зникло світло в першому під’їзді Держпрому. Електроенергії немає і зараз, також знеструмлені другий і третій під'їзди цієї будівлі.

Головний інженер Північного районного відділення АТ «Харківобленерго» (підстанція, що живить Держпром) Олександр Храмцов розповів, чому виникла ця ситуація.

– Два тижні тому на підстанції згорів дорогий трансформатор. Ми його поміняли, і керівництво компанії поставило завдання обмежити потужність, поставити запобіжники з дозволеною договірною потужністю 65 кВт. Втім, ця потужність перевищується через те, що люди масово включають різні електроприлади, і запобіжники перегорають, – каже Олександр Храмцов. – Вчора ввечері ми поміняли запобіжники, минулої ночі і вранці, десь до 9-ї, світло було. Люди прийшли на роботу, почали масово включати електроприлади, і настав момент, що запобіжники знову згоріли.

Олександр Храмцов каже, що в черговий раз поміняють запобіжники сьогодні ввечері, і якщо перенавантажень не трапиться, то світло буде. Однак, якщо в понеділок люди прийдуть і знову масово включать електроприлади, то ця ситуація повториться знову.

– По ідеї, керівництво Держпрому має проінформувати людей, які там працюють, щоб вони не включали нічого, крім лампочок і комп'ютерів. Кондиціонери, електрочайники та інші потужні прилади спровокують знеструмлення знову, – каже фахівець.

Читайте також: З наступного року на Харківщині видаватимуть електронні медкартки та лікарняні