Директора департаменту ХОДА затримали за хабар у 1,3 мільйона гривень – ОНОВЛЕНО

04.08.2020 13:27 Суспільство
Фото: НАБУ Фото: НАБУ
За версією слідства, посадовець вимагав гроші за підключення електроустановок приватної компанії до електричних мереж.

Ввечері 3 серпня детективи НАБУ разом зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою (САП) викрили директора одного з департаментів Харківської ОДА на отриманні 1,32 мільйона гривень хабара.

За версією слідства, чиновник пообіцяв приватному підприємцю за «нагороду» допомогти з підключенням електроустановок його компанії до електричних мереж. Вартість своїх «послуг» посадовець оцінив у 2200 гривень за підключення кожного кіловату потужності.

Директора департаменту затримано в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру. 

У НАБУ також повідомили, що паралельно обшуки проходили і в АТ «Харківобленерго». 

Перша заступниця голови ХОДА Тетяна Єгорова-Луценко підтвердила журналістам факт затримання директора Департаменту капітального будівництва ХОДА Андрія Винниченка.

- Наша позиція - нульова толерантність до корупції. Глава ХОДА неодноразово підкреслював, що відкрив облдержадміністрацію для правоохоронних органів. Якщо затриманий винен, він буде нести відповідальність, передбачену законодавством. Ми зі свого боку готові надати необхідне сприяння слідству - в рамках повноважень, - наголосила Тетяна Єгорова-Луценко.

ОНОВЛЕНО. У свою чергу голова ХОДА Олексій Кучер заявив, затримання очільника департаменту пов’язано з його попереднім місцем роботи – в структурі обленерго.

Згідно з попередніми даними слідчих органів, епізод з неправомірною вигодою – шлейф із «минулого життя» чиновника, коли він перебував у структурі обленерго і не займав жодних посад у ХОДА. З діяльністю затриманого в ХОДА та виконанням ним своїх посадових обов’язків учорашній епізод жодним чином не пов’язаний, - прокоментував ситуацію у себе в Телеграм-каналі Олексій Кучер.

Читайте також: «Сорочковий детектив»: розслідування журналістів нашої газети зразка 1970 року