Для людей, яким неможливо доставити пенсію, будуть створені спеціальні банківські рахунки

28.04.2022 13:45 Суспільство
Через російську агресію «Укрпошта» не має технічної можливості доставити гроші пенсіонерам Харківщини. Тому Уряд переводить усі пенсії, які неможливо доставити до людей, на спеціальні рахунки «Ощадбанку». Наразі виплати вже доступні для зняття на безпечних територіях України.

Про це повідомляє Департамент соціального захисту населення Харківської обласної військової адміністрації.

Наразі в Харківській області чверть пенсіонерів отримують виплати «Укрпоштою» за місцем проживання. Багато з них не мають можливості отримати пенсію, тому що опинилися на окупованих чи оточених територіях або у зонах активних бойових дій. Тому Уряд України ухвалив рішення, що пенсіонерам, яким «Укрпошта» не може доставляти виплати, пенсії будуть переводитися на банківські рахунки, відкриті в «Ощадбанку».

Зняти кошти пенсіонер зможе невідкладно у будь-якому відділенні «Ощадбанку» на безпечній території. Для цього потрібно лише мати із собою паспорт, податковий номер та підписати договір банківського рахунку.

— Пенсія буде зарахована на рахунки після подання «Укрпоштою» за погодженням з військово-цивільними адміністраціями до Пенсійного фонду інформації про відсутність технічної можливості здійснювати виплату і доставку пенсій на певних територіях, — пояснюють у ХОВА.

Якщо ж пенсіонер не звертається до «Ощадбанку» для отримання коштів, то вся сума зберігається і вже після відновлення роботи «Укрпошти» виплачується у повному розмірі.

Також пенсіонер, який переселився на безпечну територію, може звернутися до Пенсійного фонду через «Ощадбанк», щоб, як і раніше, отримувати виплати «Укрпоштою», але вже за новим місцем проживання.

— Для пенсіонерів, які отримують виплати на банківські картки, нічого не змінюється і їм пенсія зараховується на картки, — зазначають у ХОВА.

Автор: Олександр Манченко