Для дітей-сиріт області придбають додаткове житло

16.12.2019 13:30 Суспільство
Фото: Рівне Вечірнє Фото: Рівне Вечірнє
Замість 63 квартир, які планували придбати державним коштом, закуплять 67.

Як повідомили в Департаменті соціального захисту населення ХОДА, із 67 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, які отримають грошову компенсацію для забезпечення житлом, чотирьом особам компенсація буде виплачена за рахунок економії коштів — у зв’язку з оновленням оцінки майна, яке буде придбано для розвитку сімейних форм виховання.

Згідно з розпорядженням голови ХОДА, дві квартири будуть придбані для дітей-сиріт у місті Харків.

Нагадаємо, цього року наша область отримала майже 40 мільйонів гривень на забезпечення житлом дітей-сиріт та придбання приміщень для дитячих будинків сімейного типу.

Понад 11 мільйонів гривень спрямовано на купівлю приміщень для дитячих будинків сімейного типу. Цим коштом придбають будинки у Вовчанському, Дергачівському (2 приміщення), Красноградському районах та Мереф’янській ОТГ.

Читайте такокж: Якою буде погода в Харківській області

Майже 29 мільйонів гривень піде на виплату грошової компенсації для забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа (субвенцію отримають усі адміністративно-територіальні одиниці пропорційно до кількості дітей, які перебувають на квартирному обліку).