До кінця березня регіональні журналісти можуть подати роботи на обласний конкурс

09.02.2019 11:00 Суспільство
Фото: Голос Карпат Фото: Голос Карпат
Маєте приклад вдалої ініціативи, що змінила життя громади на краще, або ж просто хочете розповісти про ремонти дитсадків, шкіл і доріг, що стали можливими завдяки децентралізації у вашому селі, селищі чи місті, – беріть участь в обласному конкурсі журналістських робіт.

Уже третій рік поспіль на Харківщині проводять обласний конкурс журналістських робіт «Історії успіху громад». Нагадаємо, Харківщина стала першим регіоном, який підхопив ідею проведення журналістського конкурсу щодо висвітлення процесів реформи місцевого самоврядування та децентралізації влади після того, як у 2016 році подібний конкурс було започатковано на всеукраїнському рівні.

До участі в конкурсі допускаються матеріали, створені у 2018–2019 роках. Прийом заявок триває до 31 березня за п’ятьма номінаціями: «Краща публікація у друкованому ЗМІ», «Краща онлайн-публікація», «Кращий радіоматеріал», «Кращий відеоматеріал», «Краща публікація у шкільному ЗМІ».

Свої роботи для участі в конкурсі можуть надсилати журналісти з регіональних і місцевих ЗМІ всіх типів і форм власності в Харківській області, а також діти – їх роботи можуть бути оприлюднені в місцевих ЗМІ або у шкільній газеті, на YouTube каналі чи сайті школи.
Конкурсанти, що посіли перше місце, отримають по 7 тисяч гривень, друге місце – по 5 тисяч гривень, третє місце – по 3 тисячі гривень. Переможців оголосять у червні 2019 року.

Читайте також: У Старосалтівській ОТГ відкрили нову будівлю ЦНАПу


Правила

Учасники обласного конкурсу журналістських робіт «Історії успіху громад» мають право брати участь лише в одній номінації. Конкурсант може подати до трьох робіт, оформивши їх окремими конкурсними заявками. Автори мають дотримуватись етичних норм та стандартів журналістики (баланс думок і точок зору, об’єктивність, достовірність (посилання на джерела), відокремлення фактів від коментарів, точність, повнота представлення фактів та інформації з проблеми тощо). Для участі в конкурсі необхідно: а) заповнити онлайн-заявку на участь на сайті Харківської обласної ради в розділі «Конкурси, гранти»; б) додати до заявки публікації, аудіо- або відеозаписи, які автор подає на конкурс.