До кінця року в області побудують 36 висоток

22.06.2015 08:30 Суспільство
telegraf.com.ua telegraf.com.ua
Про це під час селекторної наради в ХОДА повідомив директор Департаменту містобудування та архітектури Михайло Рабінович.

За його словами, в експлуатацію вже ввели 5 багатоквартирних будинків загальною площею 36 тис. кв. м. До кінця року планується здати ще 31 об'єкт площею 183 тис. кв. м.

- Ситуація повністю контролюється обласною адміністрацією, інспекцією ДАБК, інвесторами. Тут практично кожен будинок у нас на контролі. Планові показники по багатоквартирному житлу у цьому році ми повинні перевиконати. Це абсолютно реальна програма, - розповів Михайло Рабінович.
А от план вводу в експлуатацію індивідуальних будинків – під загрозою. Наразі введено 235 будинків загальною площею 42 тис. кв. м (38 % від запланованого).

- Це пов’язано з тим, що ми півроку чекали на правила спрощеного вводу в експлуатацію. Цей порядок затвердили тільки у травні, - пояснив Михайло Рабінович.
За його словами, після прийняття спрощеного порядку робота у сфері будівництва активізувалася у Харківському, Балаклійському, Валківському та Печенізькому районах, а також у Харкові, Ізюмі та Лозовій.

Також Михайло Рабінович наголосив на тому, що в районах не достатньо активно працюють над розробкою містобудівної документації, без якої громадам не варто розраховувати на інвестиції та допомогу бізнесу в будівництві.

Тетяна Огородня

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта