До Харкова з'їдуться вертепні колективи зі всіх куточків України

09.01.2020 18:05 Суспільство
Фото: vertepfest.com Фото: vertepfest.com
Найближчими вихідними, 11-12 січня, у нашому обласному центрі пройде Вертеп-Фест — 2020.

Цьогорічний Всеукраїнський фестиваль вертепів, який вже буде четвертим за ліком, збере понад 50 колективів з усіх регіонів країни. У перший день фестивалю, 11 січня, колективи виступатимуть на різних локаціях у місті — у супермаркетах і торговельно-розважальних центрах Харкова, а з 13:00 до 15:00 дитячі колективи гратимуть у парку ім. Горького на центральній сцені. Обов'язковою традицією вертеп-фесту стали виступи на соціальних локаціях. Цьогоріч вони пройдуть у військовому шпиталі, дитячих будинках, лікарнях.

Ключовий день фестивалю — 12 січня. Саме в неділю відбудуться традиційні події вертеп-фесту: вертепна хода головною вулицею міста і міжнародна акція «Нова радість стала».

Закриватиме фестиваль, як і минулоріч, фольклорна вечірка «Етновечорниці», що пройде в приміщенні ХНАТОБ/Схід Opera. У програмі заходу, крім колективів Вертеп-фесту — 2020, візьмуть участь етнічні спільноти Харкова. Також відбудеться показ старовинного слобожанського вбрання з приватної колекції Ірини Маркевич та Ірини Голубєвої за участю харківських пластунок і інклюзивного модельного агентства «Креавіта». Вхід на «Етновечорниці» — вільний для всіх бажаючих.

Читайте також: Цього року фестиваль «Дитятко» пройде за підтримки Міносвіти