До якої зони карантину потрапила Харківська область

26.02.2021 14:59 Суспільство
фото pravda.com фото pravda.com
26 лютого Міністерство охорони здоров’я України оновило дані, за якими діють карантинні обмеження, зокрема і на Харківщині, про це повідомили на сайті Харківської обласної держадміністрації.

Харківська область, згідно з таблицею, залишається у «жовтій» зоні,  разом з нею там перебувають наразі ще 13 областей України та місто Київ. Нагадаємо, які обмеження діють при «жовтому кольорі»:

 – перебувати  у громадських будівлях та транспорті  потрібно у засобах захисту; 

– дозволяється робота закладів  громадського харчування з 7-ї ранку до 24-ї ночі та їх діяльність з умовою доставки і замовлень на винос. Також можна працювати  закладам  культури з наповненістю менш ніж 50 % місць у кожній окремій залі. Можна проводити заходи, які необхідні для забезпечення роботи органів влади, іспитів для нотаріату, тестування для держреєстраторів.

Читайте також Нові випадки COVID-19 зафіксували у шести районах Харківщини

 – дозволяється проведення офіційних спортивних заходів за умови наповнення не більш ніж 50 % місць;

– фітнес-центри та спортзали можуть працювати з наповненістю менш ніж 1 особа на 10 квадратних метрів, у басейнах можуть знаходитися менш ніж 4 особи на одній доріжці для індивідуальних занять або менш ніж 6 людей у групових заняттях.

МОЗ нагадує, що відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2»  залежно від епідемічної ситуації в регіоні або районі чи місті обласного значення може бути встановлений рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

 

На всій території України діють карантинні обмеження, які відповідають «жовтому» рівню епідемічної небезпеки, вони триватимуть з 24 лютого до 30 квітня 2021 р.