Донбас тікає з домівок. На Харківщину перевезли понад 6 000 людей

05.06.2014 13:36 Суспільство
На Харківщину переїхали понад 6 тисяч вимушених переселенців із Донецької та Луганської областей.

Про це на прес-конференції повідомила журналістам директор Департаменту соціального захисту Харківської облдержадміністрації Олена Захуцька.

“На останньому селекторі, який проводився у вівторок, голова обладміністрації доповідав, що близько 6 тисяч людей”, — сказала вона, зауваживши, що в цю кількість входять як люди, котрі зверталися до органів держвлади для надання допомоги, так і ті, хто переселився самостійно.

За відомостями Захуцької, до Координаційної ради, створеної при ОДА, з 22 травня почали активно звертатися вимушені переселенці з Луганської та Донецької областей. На сьогодні створений реєстр об’єктів, куди можуть бути розселені люди, котрі вимушено залишають домівки в Донецькій та Луганській областях (у реєстрі є 81 об’єкт, де є можливість розселити 1152 людини).

Захуцька зазначила, що з 22 травня до регіональної координаційної ради звернулися з різними питанням 426 осіб, з яких більше 400 осіб розселені в різних районах області. Також переселенці звертаються з питаннями надання медичної допомоги (251 особа), з питаннями влаштування дітей до дитячих садків тощо.

До центру зайнятості звернулися 2 переселенці, один із них працевлаштований, другому призначені виплати по безробіттю.

Захуцька наголосила, що більшість переселенців переїжджають самостійно.
У свою чергу громадський активіст, волонтер недержавної “гарячої лінії” Червоного Хреста Олена Гончарова, яка приймає дзвінки вимушених переселенців, зазначила, що кількість звернень щоденно протягом останнього тижня збільшується на 20 %.
Представник Автомайдану Галина Смагіна додала, що Автомайдан займається організацією вивезення цих людей із гарячих точок.

За її словами, за останні 4 доби автомайданівці вивезли 25 переселенців, сьогодні активісти вивезуть ще 6 осіб.

Джерело: УНН
Автор: Администратор сайта