Дощів більше не буде. Негода пішла на захід України

02.06.2014 11:32 Суспільство
http://thekievtimes.ua/ http://thekievtimes.ua/
До кінця тижня на Харківщину повернеться тепло і сонце.

Про це “СК” повідомила завідувач сектора метеорологічних прогнозів Харківського гідрометцентру Євгенія Ляшенко.

За її словами, погодні умови останніх днів визначали малорухливі атмосферні фронти. У травні в області випала тримісячна норма опадів. Найбільше дощило у Лозівському районі — 157 мм, найменше — в Ізюмському, 36 мм.

За даними опорної метеостанції, розташованої в районі Харківського аеропорту, у Першій столиці рівень опадів склав 54 мм — 113 % від норми. Однак осадковимірювальні пости Харківського обласного гідрометцентру дають інакшу інформацію. Так, за місяць в районі Немишлі випало 110 мм, на Рогані — 140 мм, Холодній Горі — 72 мм, Баварії — 98 мм, у центрі — 113 мм.

- Зараз вся зона опадів поступово починає відходити у бік західної частини України, а у нас погода нормалізується, - сказала Євгенія Ляшенко. - Погоду буде визначати антициклон. Зараз він поступово посилюється на північному сході. Прийде тепла повітряна маса. В найближчі дні очікується мінлива хмарність з проясненнями. Почнеться прогрівання, до якого ще додасться обвекція теплого повітря.

За даними обласного гідрометцентру, ще у вівторок можливі короткочасні дощі, а у решту тижня опадів не передбачається. Температура повітря буде збільшуватися. На вихідних очікується від 27 до 32º С тепла, але у неділю місцями на півдні регіону можливі короткочасний дощ і грози.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта