Доступне житло додатково з'явиться в Харкові

11.10.2016 15:00 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
Додатково півтора мільйона гривень планують спрямувати на один із напрямів Міської цільової соціально-економічної програми будівництва (придбання) доступного житла - 50 % на 50 %.

Про це 11 жовтня повідомив заступник Харківського міського голови - директор Департаменту економіки та комунального майна Михайло Фатєєв.

За його словами, цією програмою в 2016 році вже скористалася 31 сім'я.

«Після особистого прийому міського голови в червні цього року, коли було вирішено, що частка участі міста у фінансуванні купівлі доступного житла буде збільшена з 30 % до 50 %, кількість бажаючих придбати житло значно збільшилася. 5 млн грн, виділених з міського бюджету на цей напрямок, вже використані. До кінця року є час, в реєстрі черговиків є бажаючі скористатися програмою, тому додаткове фінансування допоможе придбати житло за доступною вартістю ще кільком сім'ям», - повідомив Михайло Фатєєв.

Для того, щоб скористатися міською програмою доступного житла, необхідно перебувати на квартирному обліку і потребувати поліпшення житлових умов. Також щомісячний дохід сім'ї не повинен перевищувати п'ятикратного розміру середньої зарплати на одну людину.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта