Дворічну дівчинку знайшли в покинутій квартирі. Матір розшукують (ФОТО)

18.11.2015 14:38 Суспільство
Фото: mvs.gov.ua Фото: mvs.gov.ua
Працівники поліції Дзержинського району встановлюють місцезнаходження жінки, яка кинула свою дитину.

У Харкові, в Дзержинський відділ поліції звернулися мешканці будинку по вулиці Сумській з повідомленням про те, що в одній із сусідніх квартир проживає жінка з дворічною дитиною. За їх словами, мати не виконує належним чином батьківських обов'язків, не бере участі у вихованні та веде аморальний спосіб життя, - повідомляється на сайті ГУ МВС України в Харківській області.

У поліції розповіли, що на моент прибуття за вказаною адресою дитина перебувала вдома одна, а вхідні двері в квартиру були відчинені навстіж. У самій квартирі панував повний безлад і антисанітарія - брудні речі були розкидані, на підлозі валялися недопалки і залишки зіпсованої їжі.



Правоохоронці передали дворічну дитину лікарям для проведення повного медичного обстеження.

Зараз встановлюється місцезнаходження жінки. Як розповіли в поліції, 28-річна мама дитини буде притягнута до адміністративної відповідальності за ст. 184 (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей) Кодексу України про адміністративні правопорушення.



Правоохоронцями було складено протокол за ч. 1 ст. 41 (поліцейське піклування) ЗУ «Про поліцію».



Якщо медиками буде встановлено, що життю або здоров'ю дитини є загроза, то відносно матері буде відкрито кримінальне провадження за ст. 166 (злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування) Кримінального кодексу України, - повідомляють у прес-службі ГУ МВС України в Харківській області.

Роман Шупенко

Автор: Администратор сайта