єВідновлення на Харківщині: близько 1400 людей уже отримали компенсацію

22.08.2023 17:51 Суспільство
Фото: ГУ НП у Харківській області Фото: ГУ НП у Харківській області

У Харківській області сума компенсацій за програмою єВідновлення сягнула понад 229 мільйонів гривень. 1377 заявників уже отримали грошову допомогу для дрібного ремонту житла.

Як пише «Слобідський край» з посиланням на начальника ХОВА Олега Синєгубова, на рахунки заявників надійшло понад 105,4 мільйона гривень.

За словами Олега Синєгубова, найближчим часом заявникам перерахують ще 123,7 мільйона гривень призначеної компенсації.

«Обробка заяв триває. На сьогодні це є одним з пріоритетних напрямків у роботі обласної військової адміністрації», – підкреслив начальник ХОВА.

Загалом у Харківській області подано 14127 заяв для отримання грошової допомоги на ремонт пошкодженого житла.

Нагадаємо, у селищі Старий Салтів Харківської області 79 власників зруйнованого окупантами житла подали заяви на отримання компенсації за програмою «єВідновлення». 50 заяв від жителів громади вже отримали позитивне рішення щодо виплати компенсацій.

У прифронтовій Курилівській громаді Харківської області вже 9 осіб отримали кошти за програмою «єВідновлення», усього через портал «Дія» подалися 25 мешканців громади.

Нагадаємо також, що у місті Харків перевірити стан розгляду заяви на «єВідновлення» жителі зможуть у чат-боті «Харків – твій дім». Для цього необхідно перейти за посиланням і обрати в меню пункт «Перевірити стан заяви «єВідновлення».

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Галина Гришко