Фахівців для оборонної промисловості готуватимуть у Харкові

06.11.2015 13:05 Суспільство
Фото: glavnoe.ua Фото: glavnoe.ua
Про це домовилися представники Міністерства освіти і науки, Державного концерту «Укроборонпром» і провідних вузів області під час наради, яка пройшла 6 листопада в НТУ «ХПІ».

Харківські ВНЗ готуватимуть фахівців для оборонної промисловості.

«Сьогодні наукові інститути та вищі навчальні заклади Харківщини виходять на новий рівень співпраці з концерном «Укроборонпром», що, безумовно, сприятиме зміцненню обороноздатності нашої країни, - зазначив Марк Беккер. - Для Харкова важливо, що ця нарада проходить саме в Політехнічному університеті - одному з найстаріших вузів міста, який стояв біля витоків створення вітчизняної військової техніки і озброєння. Сьогодні перед нашими вченими стоїть завдання створення сучасної техніки, що відповідає вимогам часу і тій ситуації, в якій опинилася наша країна. Відповідні наукові розробки є і у вчених ХНУ ім. В. Н. Каразіна, Харківського аерокосмічного університету ім. М. Є. Жуковського, Харківського національного університету радіоелектроніки. Всі вони будуть брати безпосередню участь у розвитку обороноздатності України», - повідомляє сайт ХОДА.

За підсумками наради було підписано Меморандум про партнерство та співробітництво між НТУ «ХПІ» та Державним концерном «Укроборонпром». Згідно з цим меморандумом сторони планують співпрацювати в питаннях підготовки кадрів для підприємств концерну.

Роман Шупенко

Автор: Администратор сайта