Фельдман Екопарк презентували в Страсбурзі

10.10.2018 17:30 Суспільство
Презентація мультикомплексу відбулася 10 жовтня в Парламентській асамблеї Ради Європи.

Громадські рухи та організації, які активно формуються в сучасній Україні, повинні стати принциповим і вимогливим партнером держави в реалізації її природоохоронної політики.

Про це заявив народний депутат України, засновник Фельдман Екопарк Олександр Фельдман під час сайд-івенту «Розвиток Європейської парадигми «Людство і природа» в Україні».

За його словами, Україна, незважаючи на гібридну війну, окупацію Криму і щоденні людські втрати в результаті військової агресії з боку Російської Федерації, наполегливо долає шлях до європейських стандартів життя суспільства в цілому і екологічної його сфери зокрема.

— Розвиток соборної європейської держави Україна все більше буде визначатися здатністю суспільства консолідуватися навколо цінностей, які перевірені самим фактом існування людства. І одна з таких цінностей  це гармонія між розвитком людства і сприятливим станом навколишнього середовища,  зазначив парламентарій.

В рамках заходу народний депутат представив Всеукраїнський соціально-гуманітарний мультикомплекс Фельдман Екопарк, який успішно функціонує 9 років у Харкові.

— Фельдман Екопарк  унікальний проект, який фактично є майданчиком для реалізації різних ідей зоозахисників, волонтерів та просто активних людей. На базі мультикомплексу реалізовано понад 20 соціальних і зоозахисних проектів, частина з яких успішно працює і зараз,  зазначив Олександр Фельдман.
За його словами, з кожним роком зростає кількість волонтерів, які охоче долучаються до зоозахисних та інших проектів. На сьогодні Фельдман Екопарк співпрацює з десятками зоозахисних та гуманітарних організацій на всіх континентах.

— Крок за кроком ми відкриваємо для себе нові можливості, отримуємо нові знання. Ми відкриті до співпраці з новими природоохоронними і зоозахисними організаціями,  заявив депутат.

Участь у роботі сайд-івенту «Розвиток Європейської парадигми «Людство і природа» в Україні» взяли представники парламентів десяти країн Європи. У дискусію активно включилися молоді представники української делегації  діти із Західної України, які перебували в Європарламенті. Олександр Фельдман подякував народному депутату України Сергію Лабазюку за сприяння в підготовці заходу і участь в ньому.


Нагадаємо, Всеукраїнський соціально-гуманітарний мультикомплекс Фельдман Екопарк активно функціонує в Харківській області з 2011 року. Фельдман Екопарк є благодійним проектом Фонду Олександра Фельдмана. З моменту заснування Соціально-гуманітарний мультикомплекс відвідало більше семи мільйонів чоловік з України та десятків країн світу.

На базі Фельдман Екопарк розроблені і успішно функціонують ряд гуманітарних і природоохоронних проектів. Наймасштабніші з них: Центр психосоціальної реабілітації, Дитяча еколого-натуралістична академія, Центр порятунку диких, екзотичних і домашніх тварин «Добрий будинок», Центр реабілітації кажанів. Починаючи з 2018 року Фельдман Екопарк активно співпрацює зі Світовим відкритим фондом реабілітації та реінтродукції тварин (WOFARR).

Читайте також: Мільйони на освіту отримають міста обласного значення на Харківщині

Автор: Олександр Ушаков