Фестиваль «Дитятко» відкрився у новому форматі

05.09.2019 11:27 Суспільство
Фото: oblrada.kharkov.ua Фото: oblrada.kharkov.ua
Водинадцяте у Харкові 4-7 вересня проходитиме ХІ Міжнародний дитячий медіафестиваль «Дитятко».

4 вересня відбулося його урочисте відкриття у форматі ток-шоу «Дитятко Open world». 

Участь у фестивалі беруть студійці майже з усіх регіонів України. Оцінюватиме їхні роботи Міжнародне журі представників Фінляндії, Ірану, Німеччини, Білорусі, Латвії, Сербії та України. У дитячому журі цього року працюватимуть підлітки з Італії та України.

 – У 2019 році оргкомітет отримав майже півтори тисячі робіт з 98 країн світу. Загальна тривалість надісланих робіт – понад 300 годин. Найбільш популярними цього року виявились анімаційні номінації – як серед дитячих робіт, так й для дітей, – розповів під час відкриття президент фестивалю, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.


До конкурсної програми фестивалю цьогоріч відібрано 186 робіт з 49 країн світу. Серед конкурсантів – переможці та лауреати відомих міжнародних дитячих кінофестивалів.

Найближчі три дні  учасників та журі чекає напружена та цікава програма. 

Читайте такожМіжнародний медіафестиваль «Дитятко» стартує на Харківщині — ПРОГРАМА 

Переглянути конкурсні роботи у дні фестивалю можна безкоштовно у кінотеатрах імені О. Довженка, «Київ», «Познань», «Кіноленд» та «8 1/2»


Фестиваль «Дитятко» проводиться серед дитячих творчих телевізійних, анімаційних і радіостудій, гуртків, колективів і окремих авторів, телевізійних компаній і об'єднань, продюсерських центрів, що створюють програми і фільми для дітей. Взяти участь з року в рік виявляють бажання усе більше юних талантів з різних куточків світу.