Франція може допомогти Харківщині модернізувати систему водопостачання

02.07.2021 19:40 Суспільство
2 липня у Міністерстві внутрішніх справ обговорили перспективні проєкти. Один із них стосується Харківської області.

2 липня відбулася телефонна розмова міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова з міністром економіки, фінансів та відновлення Французької Республіки Бруно Ле Мером.

Міністри обговорили ратифікацію українським парламентом чотирьох інвестиційних проєктів між двома державами та офіційну підтримку цих угод урядом Франції. 

Читайте також: Ретротрамвай курсуватиме Харковом

Проєкти передбачають оновлення парку вантажних електровозів «Укрзалізниці», виробництво і постачання рятувальної техніки для потреб Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Ще два проєкти стосуються модернізації постачання і покращення якості питної води в Луганській області та Києві.   

За словами Арсена Авакова, вчорашнє голосування у Верховній Раді і ратифікація угод всіма фракціями свідчить про потенціал майбутнього співробітництва. 

– Підтримка 2/3 українських депутатів цих міждержавних проєктів – це безпрецедентне явище в історії взаємин України та Франції, яке свідчить про неабиякий потенціал майбутнього українсько-франзуцького співробітництва, – зазначив Арсен Аваков. 

Міністри також обговорили спільні проєкти та їхню реалізацію із залученням французьких компаній і за підтримки французького уряду. 

Зокрема, домовилися про ще один, а саме – проєкт з модернізації постачання якісної питної води в Харківській області. 

– Переконаний, усі ці ініціативи будуть не менш успішними, – додав Арсен Аваков. 

Своєю чергою Бруно Ле Мер високо оцінив ефективну роботу Міністерства внутрішніх справ України, відзначивши, що досягнуте є добрим результатом напередодні візиту в Україну президента Франції Емманюеля Макрона, який має відбутися невдовзі. 

Пан Ле Мер також запросив Арсена Авакова відвідати Париж з робочим візитом для «подальшої співпраці та обговорення практичних кроків з реалізації міждержавних угод».

Автор: Олена Загребельна