Футболки для дівчинки: критерії вибору

22.07.2021 16:45 Суспільство
Що таке футболка? Це верхній одяг, який не має рукавів, кишень, ґудзиків і одягається через голову. Спочатку його застосовували як натільну білизну. Через деякий час стали носити в якості спортивного, повсякденного, навіть ошатного одягу.

Що таке футболка? Це верхній одяг, який не має рукавів, кишень, ґудзиків і одягається через голову. Спочатку його застосовували як натільну білизну. Через деякий час стали носити в якості спортивного, повсякденного, навіть ошатного одягу. Перевага цього виробу в простоті і зручності, тож не дивно, що він полюбився не тільки дітям, а й дорослим. Принципової різниці між моделлю для дівчинки і хлопчика немає, відмінності в дизайні. Тож пропонуємо дізнатися, які види футболок існують і за якими правилами їх обирають.

Види і дизайн дитячої натільної білизни

Перш ніж купити футболку для дівчинки, слід дізнатися, які види, типи виробів за фасоном і кроєм існують.

Виділяють наступні моделі:

  • - класика;
  • - поло (має застібку з 2-3 ґудзиків і відкладний комір);
  • - регбі (нагадує поло, але може не мати ґудзиків);
  • - хенлі (без коміра, з короткою застібкою на ґудзиках в області грудей).

Типи за фасоном і кроєм:

  • - за кроєм: прямі, приталені (для дівчаток), з гумкою (по талії, в нижній частині виробу), асиметричні;
  • - за особливістю рукава: з коротким рукавом і без нього, з рукавом тюльпан, ліхтарик, флатер (для дівчаток), реглан;
  • - за формою вирізу горловини: круглі, V-подібні, стійки;
  • - за довжиною: короткі до талії, до середини стегна, подовжені.

Якщо згадувати про дизайн, в оформленні дитячих речей застосовують:

  • - тканини різної структури;
  • - кнопки, ґудзики і блискавки;
  • - принти і кольори;
  • - бісер, паєтки, стрази;
  • - аплікації.

У разі, якщо планується святкова подія, для дівчат обирають футболки з бісером, принтами, вишивкою, рюшами, завдяки чому дитина відчуває себе нарядною і красивою.

Для повсякденного носіння віддають перевагу речам зі спокійною кольоровою гамою, вони можуть бути з додатковими кишенями і замочками. Різноманітність забарвлень і моделей надає можливість підібрати футболку до штанів, спідниць і бриджів. Всього кілька різноманітних фасонів розбавлять повсякденний гардероб, і дитина буде виглядати по-новому. До цього переліку можна додати і речі в стилі family look.

Матеріал футболок

Речі зі 100% бавовни найбільш екологічні для дітей. Крім неї на виробництві використовують інші натуральні і змішані тканини. Бавовна безпечна, гіпоалергенна, повітро-, влагопроникна, зносостійка, але сильно мнеться, після прання може сісти, довго сохне.

Льон міцний, гігроскопічний, швидко сохне і відмінно вбирає вологу, проте погано прасується і мнеться. Віскоза не тьмяніє і добре зберігає форму, але менш міцна, ніж бавовна, не є гіпоалергенною, недостатньо добре пропускає повітря.

Поліестер міцний, не мнеться, довго зберігає колір і форму, проте накопичує статичну електрику, недостатньо добре пропускає повітря, може провокувати розвиток шкірних висипань. Його додають до природної сировини для покращення зносостійкості виробу.

Змішані тканини зберігають первинний вигляд тривалий час, більш стійкі до витягування, практичні.

Вибір тканини залежить від фінансових можливостей та особистих уподобань. Бажано, щоб матеріал був натуральним, мав високу якість. Для повсякденного носіння можна вибрати недорогу, але практичну футболку. Для особливих випадків, занять спортом коштів шкодувати не варто.

Критерії вибору

Якісна футболка для дітей повинна відповідати декільком вимогам:

  1. Натуральний повітропроникний матеріал – жодних незручностей, перегріву і надмірного потовиділення.
  2. Гіпоалергенність – важливий момент при виборі одягу для чутливої дитячої шкірі, адже часто дешеві речі з синтетичних тканин провокують свербіж і почервоніння.
  3. Зносостійкість – якісні натільні речі можна носити кілька сезонів (за умови вибору правильного режиму прання).
  4. Привабливий дизайн – завжди варто питати дитину про її вподобання.
  5. Крій – відсутність неохайних швів і виступаючих ниток.

Купуйте з розумом!