Газеті «Слобідський край» виповнюється 99 років!

10.03.2016 13:05 Суспільство
10 березня (за старим стилем) 1917 року вийшов перший випуск газети, яка тоді ще називалася «Пролетарій».

Наші давні читачі знають, що за свою довгу історію газета кілька разів змінювала назву. На зміну «Пролетарію» прийшов «Комунар», потім «Харківський пролетар», з 1934 року, протягом більш ніж півсторіччя, – «Соціалістична Харківщина». А з початку 90-х років газета набула поетичної назви «Слобідський край».

Ми вдячні всім нашим читачам. І низько вклоняємося тим, хто залишається відданим «Слобідському краю» протягом років і навіть десятиріч, хто зберіг у своїй сім’ї традицію передплачувати головну газету області й попри складні часи передає її з покоління в покоління.

Наступного року «Слобідський край» святкуватиме віковий ювілей. Зізнаємося, в історії газети були настільки непрості часи, що доводилося сумніватися, чи доживе «СК» до власного сторіччя. Але завдяки вам, любі читачі, це обов’язково відбудеться!

Напередодні дня народження ми з’ясували, хто ж є, як то кажуть, най-най серед друзів «СК» (за даними передплати на перше півріччя 2016 року).

– Найбільш активні наші передплатники (за співвідношенням кількість населення/кількість газет) живуть у Близнюківському, Зачепилівському та Печенізькому районах Харківщини.

– Серед населених пунктів області найактивніше «Слобідський край» читають у селах Борщівської, Вишнівської, Протопопівської та Шебелинської сільрад Балаклійського району; у Близнюківській селищній раді, а також Башилівській, Верхньосамарській, Добровільській, Криштопівській, Надеждинській, Радгоспівській, Семенівській, Софіївській та Уплатнівській сільрадах Близнюківського району; на Богодухівщині найбільше прихильників «СК» – у самому Богодухові, а також у Гутянській та Шарівській сільських радах; дуже підтримують головне видання області і в Олександрівській сільраді Валківського району; Великобурлуцький район відзначився активними читачами з Гнилицької, Катеринівської та Підсереднянської сільських рад; багато наших читачів – у Зачепилівці; Одноробівці Золочівського району; у Покровській сільраді Коломацького району; на Куп’янщині особливо полюбляють «Слобідський край» у Глушківській, Гусинській, Кіндрашівській, Кругляківській, Лісностінківській, Нечволодівській сільрадах; у Лозівському районі найбільше наших читачів проживають в Артільній, Бунаківській, Надеждівській, Миколаївській, Садівській, Смирнівській, Тихопільській, Чернігівській та Шатівській сільських радах; найактивніші передплатники «СК» Первомайського району – це жителі Верхньобишкінської сільради; у Печенізькому районі, єдиному на Харківщині, абсолютно всі сільради: Артемівська, Борщівська, Мартівська, Новобурлуцька – на чолі з Печенізькою селищною радою є активними читачами «Слобідського краю». Також чимало наших читачів – у селах Володимирівської сільради Сахновщинського району. На Чугуївщині за те, що нас читають, ми особливо вдячні жителям Есхарівської селищної, Великобабчанської, Волохово-Ярської, Граківської, Зарожненської, Іванівської, Коробочкинської, Леб’язької, Мосьпанівської, Старогнилицької та Юрченківської сільських рад.

– Дякуємо й добрим друзям газети, які постійно підтримують «Слобідський край» та допомагають передплатити газету землякам. Найбільш активні з них: народний депутат України Віктор Остапчук; депутати Харківської обласної ради – голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, голова фермерського господарства «Альфа» Золочівського району Віктор Бєлінський, директор СТОВ «АФ ім. Т. Г. Шевченка» Вовчанського району Олег Супрун, директор Богодухівського електромеханічного заводу – філії Державного науково-виробничого підприємства «Об’єднання Комунар» ДКАУ Микола Пушкар, директор ПСП імені Фрунзе Зачепилівського району Іван Глянь. Також ми дякуємо за підтримку керівнику Сільськогоподарського ТОВ «Мрія» Куп’янського району Анатолію Головку; співробітникам ПАТ «Агрофірма 8 Березня», що також на Куп’янщині; колективу Куп’янського районного територіального центру соціального обслуговування; медичним працівникам Близнюківського району.

Щиро дякуємо всім своїм читачам і друзям – і тим, хто тут названий, і тим, хто просто чи то тричі на тиждень, чи то по суботах бере в руки «Слобідський край». І обіцяємо й надалі зробити все, аби вам, наші любі читачі, завжди було цікаво разом із «СК». І – мандруємо разом до нашого сторіччя. Бо найцікавіше ще попереду!

Колектив газети "Слобідський край"

Автор: Администратор сайта