Геннадій Кернес повідомив, на скільки подешевшає тепло та гаряча вода у Харкові

27.12.2019 12:59 Суспільство
Нові тарифи будуть застосовані до грудневих платіжок.

У Харкові знизиться ціна на тепло та гарячу воду. Про це у своєму Телеграм-каналі повідомив очільник міськради Геннадій Кернес.

  У вівторок, 24 грудня, я брав участь у засіданні Ради розвитку громад і територій під головуванням Президента України. Глава Держави Володимир Зеленський поставив завдання перед усіма керівниками органів місцевого самоврядування — знизити тарифи на тепло.

У той же день Кабінет Міністрів України прийняв постанову № 1082, в якій розписав механізм зниження цін на газ для населення, - йдеться у повідомленні.

Мер Харкова зазначив, що у співпраці з главою області було проаналізовано всі можливості вирішення поставленого Президентом завдання про зниження тарифів для населення. У підсумку нарахування зміняться таким чином: для однокімнатної квартири в середньому ціна за місяць на тепло зменшиться на 300 гривень, на гарячу воду — на 115 гривень; для двокімнатної  428 та 172 гривні відповідно; для трикімнатної — на 592 та 230 гривень відповідно.

Читайте також: В метро тільки за e -ticket: коли завершиться термін дії старих карток

Зазначається, що всі ці тарифи будуть застосовані до грудневих платіжок, які жителі міста отримають у січні. Також при нарахуванні оплати за теплопостачання грудня буде враховано — в бік зменшення — температуру зовнішнього повітря і якість послуг, що надаються.