Геройський вчинок хлопця сколихнув всю Харківську область

17.10.2015 07:45 Суспільство
Фото Слави Мавричева Фото Слави Мавричева
у Солоницівці хлопець витягнув з вогню сусідського малюка

Третій день поспіль у Солоницівці майже всі розмови про Олега Тронова. Місцевою зіркою 25 річний хлопець став завдяки героїчному вчинку — витягнув з пожежі сусідського малюка.

У четверг потужна пожежа сталася в одній з п’ятиповерхівок селища. Зайнялася квартира на п’ятому поверсі, вогонь вирвався назовні через вікно, майже весь будинок заполонили задушливий чорний дим та гар. Люди були в паніці, спасалися хто, як міг. Мешканці одній з квартир опинилися в димово-вогнівій пастці, серед «заручників» - хлопчик, якому ще й двох років немає. Раптом на даху  з’явився парубок, який і рятує малого. Рятівником виявився 25-річний мешканець цього ж будинку - Олег Тронов, під час пожежі він як раз був вдома.

- Дим валив з усіх щілин, дихати було неможливо. Почув жіночі крики і плач. Вийшов на балкон, з протилежного боку крила на балконі квартири мого давнього друга стояли жінка й дівчина з дитиною на руках. Вони кричали: "Олеже, допоможи нам!". На їхніх обличчях був розпач. Друг у цей день поїхав у справах до Харкова, - розповідає хлопець.

Олег зізнається: не розумів, що саме потрібно робити. Намагався знайти пожежну драбину, яка повинна бути на балконі, та як виявилося, вона давно зрізана. Через свій балкон виліз на дах, перебіг до квартири друга, спустився на козирок балкона. Жінки подали Олегу дитину і той пересадив малюка на дах.

- Намагався ще витягнути 15-річну дівчину, вона була не важка. Але маленький дуже злякався, став плакати, звати маму і підійшов близько до краю. Тут вже я перелякався, що він зараз впаде. Довелося залізти до нього і на даху чекати рятувальників, - каже Олег.

Хлопець героєм себе не вважає. Зізнається, було дуже страшно, спочатку, коли зі свого балкону ліз на дах, а потім, коли малюка брав — боявся, щоб той з рук не вислизнув. Олег працює слюсарем на електростанції, у вільний час займається у тренажерній залі.

- Рятувальники сказали, що пожежа сталася через стару спіральну піч, якою господарі обігрівали оселю. Під час загоряння власник був дома, спав напідпитку. Коли стало нічим дихати, прокинувся та весь чорний вибіг назовні. У підсумку постраждала не тільки його квартира, а й ціле крило. У людей всі речі та меблі в чорному чаді, сильний запах гару скрізь. Можна все викидати, - з сумом пояснює рятівник.

На щастя, в цій пожежі всі вижили. Та останнім часом загоряння через неправильний обігрів домівок стали сумною тенденцією для Харківщини.

Юлія Міронюк

 

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта