Головред газети на Харківщині виграла суд у місцевих чиновників

10.06.2015 12:48 Суспільство
www.pravda.ru www.pravda.ru
Районна адміністрація звільнила, а суд поновив на посаді. На Харківщині головний редактор районної газети «Печенізький край» виграла суд проти місцевої влади.

П’ять засідань суду - і на посаді поновлено головного редактора газети «Печенізький край» Тетяну Сиром’ятнікову.

Жінка очолювала видання з 2002 року, а 16 березня 2015 року на планівці у Печенізькій райдержадміністрації їй вказали на двері. Підставою для звільнення стала доповідна записка, в якій стверджувалося, що з невідомих причин зірваний випуск газети. Тетяна ж каже, що причини, через які газета не вийшла, чиновникам були відомі.

- 22 січня депутати районної ради прийняли бюджет та виділили гроші на фінасування видання, але кошти заблокувала районна адміністрація. Тобто до нас вони не дійшли і сплачувати за друк газети було нічим. Про неотримання грошей редакція багато разів інформувала адміністрацію в доповідних записках, листах, однак реакції на це ніякої не було, - розповідає Тетяна Сиром’ятнікова.

Жінка вирішила оскаржити своє звільнення у суді й виграла справу. 9 червня Печенізький районий суд постановив визнати незаконним й скасувати розпорядження про звільнення, та поновити позивачку на посаді головного редактора Комунального підприємства «Редакції газети «Печенізький край». Окрім цього, виплатити Сиром’ятніковій середній заробіток за час вимушеного прогулу та сплатити жінці моральну шкоду.

Юлія Міронюк

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта