Грип починає долати епідемічний поріг у районах області

22.02.2018 10:40 Суспільство
Фото:pixabay.com Фото:pixabay.com
Гостра респіраторна інфекція та грип відправляють на лікарняний все більше дорослих і малих жителів Харківщини. У двох районах області рівень епідемічного порога вже перевищено.

Фахівці Харківського обласного лабораторного центру продовжують відслідковувати стан захворюваності грипом та ГРІ. Відповідно до їхнього аналізу, за сьомий тиждень року (12–18 лютого) кількість захворілих порівняно з попереднім тижнем зросла на 1554 особи, а темп приросту складає 13 %.

– Показник захворюваності склав 501,50 на 100 тисяч населення, що на 47,4 % нижче показника епідемічного порога, – повідомили в лабцентрі.

Та от рівень епідемічного порога вже перевищено в Печенізькому (на 14,9 %) та Нововодолазькому (на 7,5 %) районах області. Як відзначили фахівці, це свідчить про середню інтенсивність активності епідемічного процесу на території цих районів.

У Харкові ж рівень захворюваності низький, показник захворюваності нижче порогового рівня і також складає 47,4 %.

«Активізація епідемічного процесу підтверджується циркуляцією вірусу грипу В, який не викликає епідемій, однак може спричинити ускладнення епідемічної ситуації та зростання кількості захворілих, що і відмічається наразі в організованих колективах. Більш ніж 80 % з кількості захворілих дітей – це діти, які відвідують організовані колективи», – зазначається в повідомленні лабцентру.

Тож у закладах освіти продовжується щоденний моніторинг відвідуваності та причин відсутності учнів. На підставі даних про відсутність 20 % та більше учнів через захворюваність на ГРІ з цього понеділка було призупинено навчально-виховний процес повністю у 22 закладах та у вісьмох класах п’яти шкіл Харківської області.

На першачків Харківщини восени чекають зміни

Отже, за даними на вечір 21 лютого, до 23 лютого на карантині – Вовчанська гімназія № 1, Вовчанський ліцей № 2, Лиманський навчально-виховний комплекс (загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад) Вовчанської райради, а також Чугуївський навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І–ІІІ ступенів – гімназія № 5», Чугуївський навчально-виховний комплекс № 6 імені І. М. Кожедуба, Печенізька загальноосвітня школа І–ІІІ ступенів ім. Г. Семирадського,  Гетьманівський навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа I–III ступенів – дошкільний навчальний заклад» Шевченківської районної ради, Коробочкинський навчально-виховний комплекс Чкаловської селищної ради. А от Базаліївська загальноосвітня школа І–ІІІ ступенів Чкаловської селищної ради Чугуївського району на карантині із 16 лютого до окремого розпорядження.

Також до цієї п’ятниці навчання призупинено в 1-Б, 2-Б, 5-Б та 7-А класах Чугуївської загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів № 1 імені І. Ю. Рєпіна, у 1-Б класі Чугуївської загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів № 7, у 3-Б класі Чугуївського навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад-загальноосвітня школа І–ІІІ ступенів» № 8.

До 24 лютого на карантині – Нововодолазький навчально-виховний комплекс (загальноосвітня школа І–ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад) і майже всі школи Первомайського, зокрема, № 1, № 2, № 3, № 4, № 5, № 6.

До 2 березня в Ізюмі переховуватимуться вдома від інфекцій учні шкіл № 4, № 5, № 11.

Також призупинено навчально-виховний процес в окремих класах у Харківській спеціалізованій школі № 62 (із 20 лютого до окремого розпорядження) та у трьох позашкільних закладах освіти Первомайського, а саме у Будинку дитячої та юнацької творчості, дитячій юнацько-спортивній школі та у міжшкільному навчально-виховному комбінаті.

 

Автор: Тетяна Василець