Гроші на розвиток територій дадуть лише частині Харківщини

07.08.2015 12:22 Суспільство
Фото: 24daily.net Фото: 24daily.net
Взяти участь у проектах Фонду регіонального розвитку (ФРР) наступного року зможуть лише об'єднані громади.

Про це "СК" розповіла  голова постійної комісії Харківської обласної ради з питань бюджету, віце-президент Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області Людмила Немикіна.

Інвестиційні проекти і програми, які реалізуються за рахунок ФРР, мають відповідати таким умовам. По-перше, бути включені до плану реалізації стратегії Харківської області. По-друге, бути проектами співробітництва громад. По-третє, підтримуються проекти добровільно об’єднаних громад.

Цього року в Державному бюджеті для Харківської області передбачено 152,5 млн грн, реалізовуватимуть 28 проектів. Це проекти з енергоефективності, ремонту шкіл та інших соціальних об’єктів. На наступний, 2016 рік, прогнозний обсяг коштів цього державного фонду для Харківської області становить 226,2 млн грн.

Обов’язковою умовою залучення цих коштів є співфінансування проектів. Неспроможні громади не зможуть виділяти співфінансування, а отже, не зможуть і залучати кошті на ці соціальні проекти. У них так і залишаться старі розбиті дороги, фельдшерські пункти без необхідного обладнання та достатньої кількості персоналу, вмираючі школи, де дітей з усіх предметів навчає один учитель, і т. д.

Станіслав Сорока

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта