Грозові дощі й похолодання насуваються на Харківщину

10.04.2019 20:22 Суспільство
Фото: ptzgovorit.ru Фото: ptzgovorit.ru
Зміна погоди пов’язана з приходом у регіон нестійкої і трохи вологої повітряної маси.

З 11 квітня погода  в Харківській області суттєво зміниться – регіон накриють грозові дощі.  Як повідомили «СК» у Харківському регіональному центрі з гідрометеорології, зміна погоди пов’язана з тим, що в наш регіон прийшла нестійка  і трохи волога повітряна маса, через що підуть дощі.

– З 11 по 13 квітня прогнозується нестійка погода. Протягом цього періоду очікуються короткочасні дощі, місцями грози. Температура буде вночі 5–10 градусів тепла, а вдень –  15–20 °С, – розповідає черговий синоптик Харківського регіонального центру з гідрометеорології Інна Гостєва. – 14–15 квітня в регіон зайде холод. Уночі буде десь 1–7 градусів тепла, а вдень – близько +7...+13 °С. Опадів у ці два дні не очікується.

Як додала синоптик, до найближчої суботи, 13 квітня, вітер переважатиме південний, південно-східний,  а на 14–15 квітня – північний, північно-східний, більш холодний і доволі поривчастий.

До речі, 10 квітня був поки що найбільш жаркий день у цьому році – +24 °С. Однак, як розповіла Інна Гостєва, до рекорду трохи не дотягли – він становить 26 градусів тепла.

Читайте також: Коли в Харкові і області закінчиться опалювальний сезон