Харківська область перейшла у «помаранчеву» зону карантину

23.03.2021 14:59 Суспільство
Фото tsn.ua Фото tsn.ua
23 березня Міністерство охорони здоров’я України оновило дані з розподілу областей України на зони карантину. Через кількість хворих на COVID-19 Харківська область з «жовтої» зони перейшла у «помаранчеву».

Згідно з таблицею від МОЗУ, яку опублікували в Харківському обласному лабцентрі, Харківщина наразі знаходиться у «помаранчевій» карантинній зоні. Разом з нею там знаходяться ще 15 регіонів країни, у «червоній» – 8 областей та місто Київ. У «жовтій» залишилася тільки одна область.

Нагадуємо, що «помаранчевий» – попереджувальний рівень, він свідчить про те, що епідеміологічна ситуація в регіоні ускладнюється, і встановлюється, якщо перевищуються один або декілька показників: захворюваність на ГРВІ та грип перевищує епідпоріг; ліжка з медичним киснем завантажені на більше ніж 65 %; коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 (методом ПЛР та з визначення антигену SARS-CoV-2) – більше 20 відсотків; кількість госпіталізації протягом минулих 7 днів на 100 тисяч населення – більше 60 і вона зросла порівняно з попереднім аналогічним періодом більше ніж на 50 %.

Автор: Олеся Скачко