Холодний фронт несе на Харківщину мокрий сніг і заморозки

26.04.2021 15:55 Суспільство
Синоптики попередили, що 26 і 27 квітня у Харківській області очікуються дощ, місцями мокрий сніг і похолодання.

У Харківську область прийшов фронтальний циклон, що утворився в південних областях з холодного фронту. Як розповіла «Слобідському краю» черговий синоптик Харківського регіонального центру з гідрометеорології  Інна Гостєва, територією України ця хвиля переміщувалася з Заходу на Схід.

- Північні області потрапили у тил цієї хвилі, а наша область – у теплий сектор, у нас прогрілася температура десь до +15°, - зазначила Інна Гостєва. - А Полтавська і Сумська області потрапили в зону опадів. Оскільки температура на висоті мінусова, то опади там були у вигляді мокрого снігу і дощу.

Зараз ця зона піде на Курську область Росії. По Харківській області очікуються опади переважно у вигляді дощу. У північних районах – на Богодухівщині і Золочівщині - можливий місцями мокрий сніг.

Читайте також: За добу на Харківщині від СOVID-19 померла рекордна кількість людей

Температура наразі у Харкові +13. Синоптики очікують, що 27 і 28 квітня температура вночі залишатиметься низькою, на поверхні землі будуть заморозки. Вдень температура буде +8 +13 27 квітня, та +11+16  28 квітня. 27 квітня очікуються невеликі опади, а з 28 квітня і до кінця місяця опадів не очікується, температура буде підвищуватися.

Автор: Христина Островська