Купальська ніч в Харкові: 7 квіток папороті та подарунки від дельфінарію

01.07.2015 14:56 Суспільство
Фото: meteoprog.ua Фото: meteoprog.ua
Вже цієї неділі, 5-го липня, в Центральному парку відпочинку та молоді ім. Горького відбудеться святкування народного свята «На Івана Купала».

Святкова програма включатиме в себе: майстер-класи, виступи народних, фольклорних колективів міста та вокальні шоу. Окрім цього, на території парку буду заховані 7 квіток папороті, той, хто знайде квітку, зможе обміняти її на подарунок від дельфінарію «Немо». Також пройде акція «Посади дерево», в процесі якої люди зможуть висадити папороть в гаю модрин. Але найголовнішим буде купальське вогнище, яке спалахне о 21:15, всі бажаючі матимуть можливість перестрибнути через нього, до того ж  цього разу воно буде значно більших розмірів, ніж  минулого.

Саме святкування розпочнеться о 12.00 на Головній площі, гості парку матимуть можливість взяти участь в майстер-класах. На території парку будуть працювати дві фотозони, на яких можна зробити фото на пам'ять. На головній сцені виступлять український народний хор ім. Бідака, дитячий вокально-хореографічний ансамбль «Візерунок», театр народної пісні «Талиця» та інші.

Закінчиться дійство дискотекою, яка триватиме годину, з 21.00 до 22.00.
О 22.30 від Головної площі пройде хода до озера у супроводі ансамблю народних пісень «Забава», на якому відбудеться довгоочікуваний запуск купальських вінків.

«Свято «Івана Купала» є одним із наймістичніших, яскравих українських народних свят, тому в нашому парку ми намагаємося дотримуватися усіх традицій та звичаїв», - розповів головний режисер парку Станіслав Лущ.

Ярослав Лукаш

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта