Каблучка харківського ювеліра виграла міжнародний конкурс

19.05.2020 17:22 Суспільство
фото .saulbellaward.com фото .saulbellaward.com
Робота харківського художника-ювеліра посіла друге місце у міжнародному конкурсі в США.

Вчора, 18 травня, в Америці в місті Альбукерке відбувся 20-й Міжнародний конкурс ювелірного мистецтва (2020 Saul Bell Design Award Competition), і друге місце в категорії «Альтернативні метали/матеріали» в ньому посів харків'янин Станіслав Дрокін.

Станіслав Дрокін — відомий український художник-ювелір, член Національної спілки художників України, учасник і переможець багатьох міжнародних конкурсів. Це вже третя його перемога на конкурсі в Америці і шоста — на світовому рівні.

Його робота — каблучка «Гніздо» — це унікальний витвір мистецтва в єдиному екземплярі, створений з титану, золота і дорогоцінних каменів. Робота над нею зайняла приблизно два місяці, деяку складність представляли технічні моменти у виконанні, але в цілому, за словами художника, працювати над каблучкою було легко.

— Ми не можемо вибрати свою батьківщину, але завжди прагнемо досліджувати світ, ділитися нашою культурою та мистецтвом. Художники з певних країн не можуть вільно пересуватися на відміну від птахів, для яких немає кордонів. Художники — посли, обрані долею, несуть свої творіння та культуру свого народу у світі. Для мистецтва не повинно бути обмежень!  — зазначив в описі до роботи Станіслав Дрокін.

Після перемоги в конкурсі роботу автора можна буде побачити на деяких виставках та творчих проектах, а потім каблучка, найімовірніше, буде продана у приватну колекцію або музей.

Читайте також Еліна Світоліна потрапила до ТОП-10 найкращих тенісисток десятиріччя

Автор: Олеся Скачко