Карантин в Україні продовжили

17.06.2020 15:04 COVID-19
Відповідне рішення урядовці підтримали 17 червня.

Кабінет Міністрів підтримав продовження дії адаптивного карантину в Україні. Обмеження будуть діяти до 31 липня, передає РБК.

Читайте також: В сімох районах Харківщини виявили нових хворих на коронавірус

Згідно з рішенням Кабміну, заборонятиметься перебування в громадських будинках, спорудах та транспорті без масок чи респіраторів. Також забороняється перевезення пасажирів у кількості більше, ніж передбачено місць для сидіння. Крім того, в уряді оновили механізм посилення карантину в регіонах зі значним поширенням коронавірусу. Регіони з урахуванням ситуації можуть обмежувати: проведення спортивних, культурних, релігійних та інших масових заходів; діяльність закладів, які надають послуги з розміщення; роботу метро; перевезення пасажирів у всіх видах сполучень; відвідування закладів дошкільної освіти; роботу культурних закладів, фітнес-центрів та спортзалів; діяльність закладів харчування.

Рішення про посилення обмежень ухвалюють регіональні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, у зв'язку із загрозою поширення COVID-19, карантин в Україні було запроваджено з 12 березня. Спочатку він мав тривати до 3 квітня, але його декілька разів продовжували. Спочатку обмеження мали працювати до 24 квітня, потім до 11 травня. Останній раз карантин продовжували до 22 червня.

Автор: Марина Проценко