Карантин зупинив збір коштів для хворої дівчинки з Чугуєва

17.07.2020 17:30 Суспільство
Навесні для трирічної Віки Романенко з Чугуєва, яка має рідкісне захворювання, почали збирати кошти, аби вона з мамою могла поїхати в іспанську клініку на обстеження. Але коли почався карантин, гроші перестали надходити.

Маленька Вікторія Романенко із Чугуєва хворіє на рідкісну патологію легень. Попередній діагноз, який установили українські лікарі - це захворювання Рандю – Ослера – Вебера. Пройти обстеження, щоб остаточно підтвердити діагноз та призначити лікування, запропонували у клініці в Барселоні. Для цього потрібно близько 30 тисяч євро. Оскільки сума для родини непідйомна, мама Віки звернулася до благодійних фондів та до людей з проханням по допомогу. Як розповідає мама дівчинки, Анна Романенко, за півтора-два місяці вдалося зібрати майже 14 тисяч євро. Але коли почався карантин, гроші перестали надходити.
- Я не знаю, чому це так, - у розпачі говорить Анна. - Мені розповідали знайомі з важкими, онкологічними захворюваннями, що до цього можна було зібрати і набагато більші суми. Але з карантином у всіх виникли проблеми.

У родини лишається все менше часу, аби зібрати необхідну суму. Клініка поставила строк до кінця серпня. Паралельно мама Віки шукає дешевші варіанти обстеження в інших країнах (Ізраїлі та Туреччині). Тож просить усіх небайдужих до долі дівчинки допомогти якомога скоріше.

Картка ПриватБанку для збору коштів:
4149499646254126
Романенко Анна,
тел. 0954663471