Карантинні 8 тисяч: 17 підприємців на Харківщині звернулося за компенсацією

15.12.2020 17:47 Суспільство
Фото: ТСН Фото: ТСН
З 14 грудня роботодавці Харківської області можуть отримувати грошову допомогу від держави.

Нагадаємо, в Україні вводять одноразові грошові виплати для працівників та підприємців, які постраждали через карантинні обмеження. Очікується, що одноразову допомогу в розмірі 8 тисяч гривень отримають у країні близько 1,6 мільйона громадян.

Для цього до 21 грудня їм необхідно звернутися до центру зайнятості за своїм місцем перебування та надати необхідні документи.

Це:

  • заява за формою, визначеною додатком 1 до Порядку надання одноразової матеріальної допомоги суб’єктам господарювання, які вимушено скоротили або можуть скоротити тривалість робочого часу найманих працівників через карантинні заходи;
  • копія наказу про скорочення або можливе скорочення передбаченої законодавством тривалості робочого часу у період дії обмежувальних протиепідемічних заходів;
  • копія відомості про найманих працівників за формою, визначеною додатком 2 до Порядку.

Як повідомили в Харківському обласному центрі зайнятості, тільки в перший день до відділень звернулося 17 роботодавців для отримання допомоги на 105 працівників на суму майже 400 тисяч грн.

«Це роботодавці, які на період введення обмежувальних протиепідемічних заходів скорочують або зупиняють нормальну тривалість робочого часу своїм працівникам. Основний КВЕД роботодавця не повинен входити до Переліку видів діяльності, заборонених на цей час», – повідомили в Центрі.

Читайте такожГромади Харківської області отримали у власність понад 30 тисяч гектарів

Також в Центрі нагадали, що право на отримання такої допомоги мають наймані працівники, за яких роботодавець сплатив ЄСВ за кожен місяць ІІІ кварталу. Розмір допомоги не може перевищувати 8 тисяч грн.