У скільки обійдеться встановлення теплового лічильника

18.05.2015 13:45 Суспільство
Фото http://zn.ua/ Фото http://zn.ua/
Лише 25 % від потреби – стільки теплових лічильників встановлено на будинках Харківської області, та й ті коштом споживачів.

Встановлення лічильників – прямий обов’язок компанії-постачальника. Адже комунальники закладають вартість встановлення облікових пристроїв у тариф на свої послуги. На цьому вкотре наголосив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк під час години запитань до Уряду у Верховній Раді минулої п’ятниці.

Як повідомили нам в Департаменті ЖКГ та розвитку інфраструктури Харківської облдержадміністрації, теплопостачальні підприємства районів області розробляють інвестиційні програми, згідно з якими планується встановлювати лічильники на багатоквартирні будинки за рахунок підприємств. Але сьогодні це неможливо.“Всі кошти, які отримують теплові мережі від споживачів, надходять на розподільчі рахунки, а звідти відразу переводяться в якості розрахунків за газ – в примусовому порядку, - пояснює джерело в Департамені ЖКГ. - Тому підприємства зараз не мають готівки взагалі - навіть для підготовки до опалювального сезону, не кажучи вже про встановлення лічильників”.

За встановлення теплового лічильника на будинок споживачі сьогодні сплачують 40-50 тис. грн. Встановлення квартирного лічильника коштує 3,5-5 тис. грн.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта