Харківські виші на другому місці за скаргами про порушення законодавства

19.11.2015 10:20 Суспільство
Фото: profrights.org Фото: profrights.org
Українські активісти створили сервіс, який збирає порушення з усіх вишів країни. За цими показниками Харків на другому місці, лідер — Київ.

Онлайн-сервіс Profrights.org працює кілька днів. Там вже зареєстровано 23 заяви про порушення законодавства в харківських вузах. На першому місці з 44 заявами - Київ.

Кожен студент або викладач, чи просто небайдужа людина може зареєструвати своє повідомлення про порушення у виші на онлайн-сервісі Profrights.org. Цей ресурс збиратиме повідомлення та створить базу найпроблемнішіх вишів. На меті у авторів проекту спонукати адміністрації навчальних закладів виправляти помилки та вирішувати проблемні питання.

На сервіс можно повідомляте про будь-яке порушення закону: хабар, недотримання процедури виборів або нечесний конкурсний відбір, незаконне звільнення та інше.

Організатори закликають вносити у базу інформацію про хабарі, неправильно проведені процедури виборів чи конкурсного відбору, незаконне звільнення або перенавантаження викладачів та інше. Усі повідомлення ретельно перевірятимуться у два етапи. Спочатку модератори сервісу визначатимуть, чи дійсно в повідомленні йдеться про порушення чинного законодавства. А потім перевірятиметься правдивість наданої інформації та надійність джерела.

Мирослава Кольцова

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта