Харківським ОСББ дадуть гроші на утеплення

25.06.2015 12:30 Суспільство
www.kvadrat-plus.com.ua www.kvadrat-plus.com.ua
20 % суми банківських кредитів, які ОСББ та ЖСК беруть на придбання енергоефективного обладнання та матеріалів, планують оплачувати з обласного бюджету.

Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євгеній Шахненко. За його словами, в Харківській області працюють над програмою стимулювання співвласників багатоквартирних будинків та ЖСК щодо впровадження енергоефективних заходів на 2015-2020 рр.
- Зокрема пропонується запровадити механізм додаткового співфінансування енергоефективних заходів з компенсацією з обласного бюджету 20 % суми банківських кредитів, - розповів Євгеній Шахненко.
Також, за словами заступника губернатора, рішенню проблеми утеплення будинків буде сприяти і розробка місцевих (районних, міських, селищних та сільських) програм компенсації сум кредитів або процентних ставок до них.
Сьогодні на території Харківської області нараховується 792 ОСББ, до складу яких входить 1165 багатоквартирних житлових будинків, а також 541 ЖСК, які обслуговують 477 багатоповерхівок. Це 10,6 % від усіх багатоквартирних будинків Харківщини.

Тетяна Огородня

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта