Харків'яни будуть отримувати більш якісну питну воду

21.10.2016 14:55 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
Почалося прокачування води з Дніпра по каналу Дніпро - Донбас у Краснопавлівське водосховище, що постачає воду у місто Харків.

Про це 21 жовтня повідомив директор Комплексу водопідготовки «Дніпро» КП «Харківводоканал» Максим Панченко.

Прокачування води по каналу і водообмін в Краснопавлівському водосховищі не проводилися три роки.

- Було направлено багато листів до Кабінету Міністрів, і нарешті уряд виділив 60 млн грн, які дозволять подати до Краснопавлівського водосховища 110 млн кубометрів води з Дніпра. Цього обсягу нам вистачить приблизно на два роки, - повідомив Максим Панченко.

За його словами, тепер, завдяки поповненню водою Краснопавлівського водосховища, харків'яни будуть отримувати більш якісну питну воду.

Довідка

Краснопавлівське водосховище (обсяг - 410 млн куб. м, розташоване за 140 км від Харкова) - друге за потужністю джерело водопостачання міста. Водосховище спроектовано як наливне, сезонного регулювання, водообмін в якому повинен проводитися два рази на рік - восени та навесні. Водосховище є складовою частиною каналу Дніпро-Донбас для міжбасейнового перекидання води 12-ма насосними станціями з Дніпродзержинського водосховища на відстань 260 км. Водосховище побудовано в 1980 році для покриття дефіциту і забезпечення водою маловодних Харківської, Донецької та Луганської областей. Забезпечує водопровідною водою 23 % споживачів, або 300-350 тис. жителів Харкова і області.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта