Харків'яни про голландців: як їх багато! Чи вони по колу ходять? (ФОТОРЕПОРТАЖ)

18.06.2012 13:37 Суспільство
Що запам'ятається гостям ЄВРО-2012 у Харкові Що запам'ятається гостям ЄВРО-2012 у Харкові
У ніч із суботи на неділю в оранж-кемпі пройшла прощальна вечірка, на якій голландські фани публічно попросили харків’ян підтримати їхню збірну на останньому матчі в нашому місті.

І мешканці Першої столиці не підвели. Більше того, навіть прийняли своїх друзів з Нідерландів у харків’яни.

Оранж-кемп переїжджає в Лондон  

Одразу після матчу Нідерланди - Португалія більшість голландських фанів полетіли з Харкова. І після цього почався демонтаж табору, який незабаром перевезуть у Лондон, де пройде літня Олімпіада. А в суботу, прощаючись зі своїм тимчасовим помешканням, нідерландські вболівальники розповіли все, що думають про час, проведений у Харкові.

«Я дякую місту Харкову за привітність і той чудовий прийом, який нам зробили. За останні 10 місяців, які ми працювали разом, стало видно, що Харків набув рис істинно європейського міста, - сказав представник Асоціації голландських уболівальників і організатор оранж-кемпу Йоко де Вітт. - Коли ми йшли першою ходою містом, харків'яни дивувалися тому, що відбувалося. А під час другої ходи ми бачили тисячі людей, які приєднувалися до маршу, ішли разом з нами до стадіону, підтримували нашу збірну. Ми дійсно стали ближчими один до одного».

Він також розповів, що голландців в Україні найбільше здивувала дешевизна пива та їжі, у тому числі в хороших ресторанах. Особливе враження, за його словами, на вболівальників також справила фан-зона на площі Свободи та безліч зелених парків. Удень голландці відвідували визначні місця Харкова, а вночі ходили в нічні клуби міста.

Харків'яни заразилися помаранчевим уболіванням

Харківські футбольні фанати з радістю відгукнулися на прохання голландців. І навіть урочисто прийняли вболівальників із Нідерландів у ряди мешканців Харкова. Церемонію провів заступник міського голови з питань сім'ї, молоді, спорту і підготовки Євро-2012 Олександр Попов. Також він подарував Асоціації вболівальників Голландії герб Харкова.

«За ці дні ви стали нам рідними. Ми приймаємо вас у харків'яни і даруємо два помаранчевих м'ячі, щоб ви могли забити їх у ворота своїх суперників у сьогоднішньому матчі», - сказав Олександр Попов.

Уже за пів години до початку традиційної ходи вболівальників від фан-зони, близько 50 тисяч «помаранчевих» людей приготувалися йти на «Металіст». До речі, цього разу більшість з них склали саме харків’яни.

Як завжди, очолював хід фірмовий автобус «Orange Club», на якому були встановлені колонки, а голландці, одягнені під колір національної команди, співали фанатські пісні.

Також голландці не залишилися байдужими до теплого прийому та підтримки харків’ян. Багато хто з них ніс над головами таблички з написами «Дякуємо, Харків», написані трьома мовами: англійською, українською і російською, а також величезний плакат з написом «Харків, я тебе люблю!».


А також що ще запам'ятають голландці про Харків.

Перегони у сміттєвих баках


Найкрасивіші в світі дівчата живуть у Харкові!


Українці  - найщиріші патріоти! Уболівають змалку


Борис Бреславець, Юлія Горобець, Олена Новікова

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта