Харків’яни протягом кількох хвилин зможуть замовити земельну ділянку

22.07.2015 14:59 Суспільство
Фото: zn.ua Фото: zn.ua
З 16 липня в Харківській області ввели послугу, яка дозволяє отримувати дані Госгеокадастру про ділянку в будь-якій точці регіону, не виїжджаючи на місце.

На замовлення виписки, необхідної для проведення будь-яких операцій із землею, буде йти всього кілька хвилин, повідомила заступник голови ХОДА Юлія Світлична.

- Досі замовити виписку можна було тільки за місцем безпосереднього розташування ділянки. Природно, це вимагало від людини витрат часу і коштів на поїздки по області. Крім того, така система створювала корупційні ризики, тому що процес подачі заяви в Земельний кадастр і видачі результатів перебував під контролем одного реєстратора. Тепер процес замовлення виписки значно прискориться, крім того, реєструвати і обробляти заяву будуть різні фахівці, що зведе до мінімуму можливість зловживань», - пояснила Юлія Світлична.

Замовити виписку із Земельного кадастру можна через Публічну кадастрову карту, яка розміщена на офіційному сайті Держгеокадастру.

Оплатити послугу можна також онлайн - через сервіс миттєвих платежів. Вартість послуги з надання виписки становить 53 грн, що законодавчо закріплено в постанові Кабміну від 01.08.2011 року № 835. Банківська комісія при цьому не стягується.

Підтвердження сформованої заявки і повідомлення про готовність документа користувач отримує на свою електронну адресу. Отримати готову виписку можна в кожному з центрів надання адміністративних послуг по всій Україні. Єдиний документ, який для цього знадобиться, - це посвідчення особи, - підкреслила заступник голови ХОДА.

Роман Шупенко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта